Žymė:

10-as selfis. Porto.

31selfie

/

Tik išlipus Porto mieste supratau, kad vel teks eiti vien i kalną. Matyt del to portugalių užpakaliai tokie dideli, gi visad žingsniuoji į kalną, raumenys auga. Ištikro šis miestas kažkuo labai patiko ir nusprendžiau čia praleisti dar vieną naktį, o ryt nuo ryto, aplankant mažesnius miestelius, judėsiu link Madrido. Porto patiko vandens kainos, 0,33l vandens – 0.10 eu, bet aš netaupydamas emiau 0,5l ir sumokėjau 0.12 eu. Pvz. Osle 1,5l vandens – 3 eu. Verslo idėja, iš Portugalijos į Norvegiją exportuot vandenį.

Nepasigailėjau perėjęs per upę į kitą pusę, nes pagooglinau, kad ten yra sportsdirect parduotuvė, o mano rubai jau i pabaigą, reikia užsipirkt. Čia viskas ne turistams, radau vaisių ir daržovių parduotuvę, už 1 eurą prisikroviau virš kilogramo įvairių vaisių, nektarinų, persikų, mandarinų, figų ir dar išėjo vandens buteliukas, kažkas neįtikėtino. Saulė šviečia, viskas pigu, įdomu, kas čia užslėpto. Šiaip, jei reiktų gyvent kažkur kitur, o ne Lietuvoj, tai būtų Porto miestas. Po vienos dienos jaučiuos, kaip namie.

Sportsdirecte teko truputi paišlaidaut, nes nebetelpu i savo seną kuprinę, teko pirkt naują, viso kelionė biudžetas sumažėjo apie 90 eurų, bet dabar galėsiu is Porto užsipirkt pigaus maisto ir vandens ilgesniam laikotarpiui, negu galėdavau iki šiol.

Madride didelių planų neturiu, išvis atsibodo dideli miestai, stengsiuos daugiau aplankyti mažesnių miestelių, kaip Valencija, Alicantė, Marselis, man tokie atrodo daug įdomesni.